Breien

Aan de foto's hierboven kun je goed zien hoe ik werk: ik beken, ik ben een breier.

Ik zet een heel grove schets op, en dan ga ik stukje voor stukje invullen.

Het zou handiger zijn misschien om eerst de hele tekening op te zetten, en dan de kleur er pas in te zetten, maar daar ben ik altijd te nieuwsgierig voor.

Ik ben zo benieuwd hoe het wordt, dat ik het stukje waar ik aan werk helemaal afmaak voor ik doorga naar het stukje ernaast.

De tekening hierboven is bijna 1 meter x 1 meter, het laatste stukje moest ik op z'n kop werken om erbij te kunnen. Het is een adventskalender voor Museum Catharijne Convent, gebaseerd op het Gouden Boekje dat Koos Meinderts en ik voor het museum maakten: Angelino en de drie koningen.

De adventskalender zal in de aanloop naar kerst wandvullend te zien zijn in het museum.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0