Mooie maandag: Fritz Baumgarten

Het is weer eens tijd voor een van mijn 'Guilty Pleasures': 

Ik beken zeer gevoelig te zijn voor de gemütliche sprookjeswereld van de Duitse illustrator

Fritz Baumgarten (1883-1966).

Vroeger thuis hadden we in deze tijd van het jaar altijd een adventskalender, niet een met chocolade of cadeautjes, maar een met kleine plaatjes achter de deurtjes.

Deze gewoonte heb ik naadloos overgenomen, en hoewel het steeds moeilijker wordt om een adventskalender te vinden die ik niet al heb (ja, ik bewaar ze ook nog) en die ik mooi vind, lukt het nog ieder jaar.

Alleen die hele mooie, van Baumgarten, die vind ik niet meer...

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Inge Mooiman (woensdag, 14 december 2016 19:16)

  Hoi Annette, heb je we eens bij de Nieuwe Boekerij in Zeist rondgesnuffeld naar adventskalenders? Ik ga je nog even mailen over de kersthangers -en knijpers, leuk! Inge

 • #2

  N.DAPPER (woensdag, 10 april 2019 20:17)

  WIJ KREGEN ALS KINDERTJES VELE VELE PRACHTIGE ANSICHTKAARTEN VAN ONZE GROOTOUDERS
  MET PRENTEN VAN DEZE WONDERE WERELD DOOR FRITZ BAUMGARTEN.
  DEZE KABOUTERTJES VRIEND TEKENDE STEEDS MEER EN MEER KABOUTERTJES NAAR MATE DE TWEEDE WERELDOORLOG GRUWELIJKER WERD. EN WIJ KIJKEN DAAR NU ALTIJD MET ZOVEEL PLEZIER NAAR, MAAR EIGENLIJK WAS ZIJN GETEKENDE - KABOUTERTJES - WERELD EEN INTENS DIEPE WENS NAAR VREDE OP AARDE , VAN DEZE ZEER EENZAME TEKENAAR.