Mooie maandag: Ferdinand Andri

De eerste keer dat ik in Wenen in het Leopold Museum kwam, liep ik in een van de zalen, in mijn herinnering ook nog eens boven aan een trap, tegen het portret linksboven aan: Meisje in rode jurk van de Oostenrijkse kunstenaar Ferdinand Andri (1871-1956).

Het is een schitterend portret, een niet per sé mooi meisje in een helrode jurk kijkt je geduldig aan.

Het schilderij lijkt bijna maar uit twee kleuren te bestaan, en het is vrij groot, het maakte een grote indruk.

Toen ik eerder dit jaar weer in Wenen was, verheugde ik me dan ook zeer op ons 'weerzien'. Maar het schilderij hing niet meer op zaal! En in de museumwinkel kon ik er ook geen afbeelding van vinden. De aardige mevrouw achter de kassa is toen het magazijn ingedoken en kwam terug met een doos ansichtkaarten, waarvan ik er toen maar een stapeltje heb aangeschaft.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0