Mooie maandag: Thé Tjong Khing (II)

Ik heb al eens eerder, in 2016, een Mooie maandag besteed aan Thé Tjong Khing, maar vorige week zag ik in het Kinderboekenmuseum in Den Haag een tentoonstelling van zijn werk, en daar moet ik toch echt iedereen naar toe sturen!

Hoewel hij zelf het meest van zijn wat spannender tekeningen houdt (hoe gruwelijker, hoe beter), ben ik toch ook erg gecharmeerd van figuren als Vos en Haas, die in al hun schijnbare eenvoud zoveel emoties kunnen overbrengen.

Ga die tentoonstelling beslist zien, hij loopt nog tot 6 januari 2018, dus alle kans. Kun je meteen ook naar de nieuwe inpandige kinderboekenambassade met de prachtige portretten door Philip Hopman, en dan nog even door naar Meermanno om de originele illustraties van Ronald en Marije Tolman te zien. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0