Meisjes II

Deze week kreeg ik een mailtje uit Edinburgh, waar mijn prentje Nettie III , een litho uit 1988 is opgenomen in een collectie kunst voor zorginstellingen.

Het prentje, een 'zelfportret' als jong meisje met onze parkiet Loekie op mijn hoofd, blijkt het goed te doen bij dementerende bejaarden, en wordt derhalve samen met nog 20 kunstwerken opgenomen in een boek dat demente mensen moet helpen herinneren. Een enorme eer.

Toen ik het prentje nu weer eens terugzag, viel me iets op: ik had kort haar. Net als mijn 3 zussen, en net als veel andere meisjes die ik kende.

Tegenwoordig lijken alle meisjes lang haar te (moeten?) hebben, al vanaf heel jonge leeftijd.

Kijk eens even naar de (niet eens zo heel) korte koppies hierboven. Is het niet prachtig?

Hierbij een pleidooi voor de korte coupe!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0