'Voor altijd vandaag' bij Broese

Poëzie en kunst gaan hand in hand in de gedichtenbundel ‘Voor altijd vandaag’ van het echtpaar Koos Meinderts en Annette Fienieg. Koos Meinderts, waarvan zijn werk veelvuldig vertaald en meermalen bekroond is, debuteert met deze gedichtenbundel. De sfeervolle prenten van Annette Fienieg sluiten naadloos aan bij de gedichten van Meinderts’. Meld u aan en kom naar de presentatie! 

Over het boek: Koos Meinderts debuteert met ‘Voor altijd vandaag’ als dichter voor volwassenen. Zijn poëzie is licht van toon, een tikje weemoedig, maar nergens nostalgisch. Meinderts neemt de lezer mee in zijn wereld van verwondering, ontroering en verzet tegen de tijd. Zijn gedichten zijn toegankelijk maar tegelijk raadselachtig genoeg om te blijven intrigeren.

Illustrator en grafisch kunstenaar Annette Fienieg past met de 30 sjabloondrukken prima bij Meinderts’ gedichten. Deze techniek is bekend van onder andere het werk van de graficus H.N. Werkman. Door het subtiele gebruik van heldere en transparante kleuren krijgen haar landschappen, interieurs en portretten haast iets aquarelachtigs. Net als Meinderts’ poëzie zijn ze helder als glas en van een bedrieglijke eenvoud. 

Datum: Zaterdag 11 juni | Aanvang 15.00 uur

Wil je bij de presentatie aanwezig zijn, meld je dan aan via klantenservice@broese.nl

 

Koos Meinderts (1953) woont en werkt in Utrecht. Zijn jongerenroman ‘De zee zien’ is bekroond met de Boekenleeuw, ontving hij een Gouden Griffel voor ‘Naar het Noorden’ en werd zijn lied ‘Maite Maria’ onderscheiden met de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied.

Annette Fienieg (1959) volgde de opleiding Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht waar ze nog steeds woont en werkt. Naast haar werk als grafisch kunstenaar heeft ze ruim tachtig kinderboeken geïllustreerd. Ze werkt voor diverse uitgevers in Nederland, maar ook in Duitsland. Ze werkt graag samen met schrijver Koos Meinderts, haar man. Zij wonnen de Kinderboekwinkelprijs voor het prentenboek ‘Bij ons in de straat’ in 2012.


Reactie schrijven

Commentaren: 0